Εκδήλωση του εκπαιδευτικού φορέα ΛΥΔΙΑ με αφορμή την «Πανελλήνια Ημέρα Χημείας»

Την 11η Μαρτίου εορτάζεται κάθε χρόνο η Πανελλήνια Ημέρα Χημείας. Με αφορμή την φετινή επέτειο, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ, το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Μαρτίου, επιστημονική ομιλία με θέμα «Ο ρόλος της Χημείας στην καθημερινή μας ζωή και στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο».
Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό φορέα ΛΥΔΙΑ σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.
Ομιλήτρια ήταν η κα Βικτωρία Σαμανίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του ΠΤΚΔΜ της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.
Η κα Σαμανίδου αναφέρθηκε αρχικά στην προσφορά της Χημείας στην κοινωνία, στα οφέλη που αποκόμισε ο άνθρωπος από τα τεχνολογικά της επιτεύγματα, αλλά και στις αρνητικές επιδράσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον που προέκυψαν από την αλόγιστη ανάπτυξη. Στη συνέχεια, παρουσίασε τη φιλοσοφία της Πράσινης Χημείας, αναφέροντας παραδείγματα, προτάσεις και πρακτικές εφαρμογές.
Τέλος, ενημέρωσε τους σπουδαστές για την Ένωση Ελλήνων Χημικών, τους στόχους, τις στρατηγικές και τις δράσεις της σε διάφορους τομείς,
Την ομιλία ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, καθώς οι σπουδαστές έθεσαν πολλές ερωτήσεις στην ομιλήτρια.
Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτές και η Διεύθυνση του ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στην Καθηγήτρια κα Σαμανίδου για την αποδοχή της πρόσκλησης και για την εμπεριστατωμένη, άκρως κατατοπιστική και ενδιαφέρουσα ομιλία της.
H συγκεκριμένη δράση του ΙΕΚ εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς εκπαιδευτικών διαλέξεων με σκοπό την πληρέστερη κατάρτιση των σπουδαστών. Με καινοτόμες δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν σεμινάρια, επισκέψεις, στοχευμένα προγράμματα και στρατηγικές συνεργασίες κύρους, ο εκπαιδευτικός φορέας ΛΥΔΙΑ δημιουργεί ένα περιβάλλον εκπαίδευσης, εφάμιλλο των μεγαλύτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και θέτει ισχυρές βάσεις για την επαγγελματική κατάρτιση των νέων στην Πιερία.

Περισσότερα Άρθρα

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ !!

#Νέο τμήμα #Οκτωβρίου_2022 !!!!! #Φύλακας_Μουσείων Μην καθυστερείς άλλο την εγγραφή σου!!! Σπουδές ! https://lidia.edu.gr/museumkeeper/ 30% Έκπτωση με την εγγραφή σας & Lidia Bonus Card με

ΣΠΟΥΔΕΣ ΝΟΣΙΛΕΥΤΚΗΣ !!

Τα επαγγέλματα Υγείας και Πρόνοιας παρουσιάζουν συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά εργασίας! Οι εγγραφές συνεχίζονται !! Έλα και σπούδασε και εσύ στο ΙΙΕΚ ΛΥΔΙΑ !!!!

Ο Εκπαιδευτικός Φορέας ΛΥΔΙΑ και το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας ” Το Ξαθέρι”, διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή στις 11/9/2022 στον 1ο Όροφο