ΑΜΕΑ

Μέσα από ένα εύρος συµβουλευτικών υπηρεσιών, προσπαθούµε να συµβάλλουµε θετικά, προτείνοντας τις καλύτερες λύσεις σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες!!

Συμβουλευτική

Συμβουλευτική για ΑΜΕΑ

Η συμβουλευτική ΑΜΕΑ, στηρίζεται στην πεποίθηση, ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες, δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στις ατομικές τους δυσκολίες και τη θεραπεία αυτών. Είναι απαραίτητη η συμβουλευτική υποστήριξη ανεξάρτητα από την αναπηρία τους. Μέσα από ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες οι συμβουλευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις τους, τα συναισθήματα τους, τον θυμό, το άγχος τους, τις επαγγελματικές τους προσδοκίες, τις φιλικές αλλά και τις ερωτικές τους σχέσεις.

Στις συνεδρίες που πραγματοποιούνται από το ειδικευμένο προσωπικό, ένα από τα σημαντικά θέματα που δουλεύονται είναι η διαχείριση συναισθημάτων και η μείωση άγχους και έντασης στη καθημερινή τους ζωή. Τα άτομα με αναπηρία, καλούνται να προσαρμοστούν σε έναν κόσμο που είναι διαμορφωμένος με βάση τις ανάγκες των νευροτυπικών ανθρώπων. Όλο αυτό, τους προξενεί επιπλέον άγχος και ένταση γιατί θέλουν να ακολουθήσουν τις επιταγές της κοινωνίας. Μέσα από συγκεκριμένες μεθόδους και τεχνικές μαθαίνουν να διαχειρίζονται δύσκολες και δυσμενείς καταστάσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στη κοινωνική τους ζωή.

Η συμβουλευτική, είναι ένας άκρως εποικοδομητικός τρόπος για  τα άτομα με αναπηρία να αναπτύξουν κοινωνικές σχέσεις γνωρίζοντας νέους ανθρώπους, νέες καταστάσεις που θα τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε κοινωνική πρόκληση στο μέλλον.  

Κλείστε Ραντεβού

Στοιχεία Ενδιαφερόμενου

Συμβουλευτική για ΑΜΕΑ