3D Animation

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ

Επιλέγοντας τη ειδικότητα του «Τεχνικού κινούμενης εικόνας-ηλεκτρονικής σχεδίασης γραφήματος» επιλέγεις ένα σύγχρονο και πολυδιάστατο επάγγελμα με μοναδικά εργαλεία την φαντασία και την δημιουργικότητα σου, που σου προσφέρει πολύπλευρες εμπειρίες! Ο επαγγελματίας Ειδικός 3D animation εκμεταλλευόμενος τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα δημιουργεί εικόνες σε ψηφιακή μορφή video, apps και είναι σε θέση να σχεδιάζει και να εκτελεί προσχέδια όλων των εν δυνάμει γραφιστικών εφαρμογών, κινούμενης εικόνας και 3D Animation χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, να διεκπεραιώνει γραφιστικές εργασίες με τη συνεργασία και επίβλεψη του καλλιτεχνικού επιμελητή (art director) και να είναι ικανός να παρακολουθεί και να επιμελείται την εργασία σε όλα της τα στάδια παραγωγής, μέχρι την παράδοση του έργου στον τελικό αποδέκτη και όλο αυτό επιτυγχάνεται με τις εξειδικευμένες σπουδές που σου προσφέρει το ΙΙΕΚ ΛΥΔΙΑ.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να εργαστούν σε:

 1. Εταιρείες παραγωγής διαφημιστικών ταινιών
 2. Εταιρείες παραγωγής τίτλων πολυμέσων
 3. Τηλεοπτικούς σταθμούς
 4. Εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών
 5. Επιστημονικά ιδρύματα, ιδρύματα μελετών, μουσεία
 6. Ως ελεύθεροι επαγγελματίες
 • Εκπαίδευση από έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό με χρόνια εμπειρία
 • Δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων
 • Διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση με δυνατότητα εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό
 • Μεγάλη ζήτηση και υψηλές απολαβές
 • Οι βεβαιώσεις του Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ υπό την αιγίδα του Υπουργείου παιδείας είναι ισότιμες των δημοσίων
 • Εξειδίκευση στις σύγχρονες τεχνικές μεθόδους , μαθαίνοντας τα μυστικά από κορυφαίους επαγγελματίες
 • Δυνατότητα Πρακτικής άσκησης και πρόταση θέσεων σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για όλους τους σπουδαστές
 • Δυνατότητα αναβάθμισης πτυχίου

Τα μαθήματα υλοποιούνται από άριστα καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες του είδους.

 1. Ιστορία Τέχνης
 2. Γραφιστική
 3. Σχέδιο – Χρώμα – Σκίτσο
 4. Τεχνολογία Παραγωγής Εντύπου & Πολυμέσων
 5. Ηλεκτρονική Επεξεργασία Εικόνας
 6. Χρώμα Γραφικών Τεχνών
 7. Ηλεκτρονική Επεξεργασία Μακέτας
 8. Εικονογράφηση – Storyboarding
 9. Σενάριο – Σκηνοθεσία
 • Μουσική
 • 3D Animation 
 • Διαθεματική Εργασία
 • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθεί το ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ διακρίνεται σε θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος.

Διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσες παρουσιάσεων,  εργαστήρια Η/Υ με σύγχρονα προγράμματα για τα θεωρητικά μαθήματα

Το πρόγραμμα σπουδών ακολουθείται με συνέπεια και πραγματοποιούνται προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις καθόλη την διάρκεια της φοίτησης , από την αρχή των σπουδών έως την πρακτική εξάσκηση. Οι επισκέψεις γίνονται υπό την εποπτεία πάντα των καθηγητών και διενεργούνται με σκοπό να αποκομίσουν οι σπουδαστές, πληθώρα γνώσεων από καταξιωμένους επαγγελματίες του είδους

Κατά την διάρκεια της πρακτικής μεριμνούμε να έρθουν οι σπουδαστές σε επαφή με την αγορά εργασίας με τρόπο αποτελεσματικό. Οι επιχειρήσεις στις οποίες εξασκούνται οι καταρτιζόμενοί μας είναι υγιείς και κερδοφόρες. Σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε την πρακτική άσκηση σε θέση εργασίας!

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Θεσσαλονίκης 1,
Κατερίνη 60 100

Σπουδές ως 3D Animation

Τα ειδικά επαγγελματικά προσόντα του αποφοίτου της εν λόγω ειδικότητας είναι τα κάτωθι:. Να γνωρίζει το περιβάλλον εργασίας των λειτουργικών συστημάτων Macintosh/PC Windows. Να είναι ικανός να σχεδιάζει με ελεύθερο χέρι και με κατάλληλα προγράμματα ψηφιακής σχεδίασης. Να διαβάζει και να εκτελεί προσχέδια εντύπων και κινούμενης εικόνας. Να δημιουργεί πρότυπες σελίδες με τον H/Y. Να συνθέτει με τη χρήση κατάλληλων λογισμικών προγραμμάτων τυπογραφικά στοιχεία – κείμενα, σχέδια, ψηφιακές και κινούμενες εικόνες, κλπ. Να επεξεργάζεται και να τροποποιεί κατάλληλα ψηφιακές εικόνες. Να σχεδιάζει απλές και σύνθετες εφαρμογές κινούμενης εικόνας – Να γνωρίζει και να παρακολουθεί τα διάφορα στάδια παραγωγής ενός εντύπου. Να γνωρίζει τα υλικά και τα μέσα παραγωγής. Να χειρίζεται περιφερειακά μηχανήματα υποστήριξης (εκτυπωτές, ψηφιακό σαρωτή, modem κ.λπ.). Να συνεργάζεται με επαγγελματίες συναφών ειδικοτήτων. Να είναι ικανός να κοστολογεί μια γραφιστική εργασία ή/και ένα ολοκληρωμένο έργο κινούμενης εικόνας. Να γνωρίζει και να χρησιμοποιεί τα μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής. Να γνωρίζει την ορολογία των γραφικών τεχνών και της κινούμενης εικόνας

Πως να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας?

Εκδλώστε το ενδιαφέρον σας χωρίς καμία δέσμευση! Επιλέξτε τον τομέα των Σπουδών που σας ενδιαφέρει, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και γράψτε αν θέλετε και κάποιο μήνυμα.

Αφού στείλετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος σας, εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας βοηθήσουμε σε τυχόν απορίες και να πραγματοποιήσετε μετά την εγγραφή σας στις σπουδές που επιλέξατε.

Μετά την επικοινωνία μας και την τελική σας απόφαση θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις σπουδές σας στο Ι.Ε.Κ Λυδία! Έρχεσαι μαθητής… Φεύγεις επαγγελματίας!!

φορμα

Είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα της μελλοντικής σας καριέρα;