Τεχνικοί Θερμοκηπίων

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΥΠΟ ΚΑΛΥΨΗ

Οι  αυξανόμενες  απαιτήσεις  του  τομέα  της  γεωργίας  έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για ειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα μπορεί να διαχειρίζεται άρτια το νέο μηχανισμό αγροτικών εξοπλισμών. Μέσω  αυτών  των  μηχανισμών  ανάπτυξης  ο σπουδαστής θα είναι σε θέση  να μπορεί να ασχολείται με την ανάπτυξη των φυτών, την συγκομιδή, τη διαλογή,  τη συσκευασία και την  τήρηση των καλλιεργητικών αρχείων. Επίσης, ελέγχει και ρυθμίζει τα συστήματα αυτοματισμού και λειτουργίας , που χρησιμοποιούνται στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, συντηρεί  τις   κατασκευές κάλυψης  των καλλιεργειών  και συντονίζει το προσωπικό  της επιχείρησης.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να εργαστούν ως:

 • Παραγωγοί λαχανικών και κηπευτικών θερμοκηπίου
 • Παραγωγοί καλλωπιστικών φυτών θερμοκηπίου
 • Παραγωγοί πολλαπλασιαστικού υλικού (φυτώρια)
 • Παραγωγοί βιολογικών προϊόντων θερμοκηπίου
 • Παραγωγοί αγροτικών προϊόντων υπό κάλυψη
 • Σύμβουλοι σε θέματα καλλιεργειών υπό κάλυψη
 • Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους καθηγητές οι οποίοι διαθέτουν πολυετή εμπειρία στο χώρο με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.
 • Είμαστε άμεσα συνδεδεμένοι με την αγορά εργασίας
 • Αναπτύσσουμε δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας
 • Διαθέτουμε ένα ευχάριστο και φιλικό επίπεδο σπουδών
 • Δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων του κλάδου με προοπτικές εξέλιξης
 • Διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση με δυνατότητα εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό
 • Οι βεβαιώσεις του Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ υπό την αιγίδα του Υπουργείου παιδείας είναι ισότιμες των δημοσίων
 • Δυνατότητα Πρακτικής άσκησης και πρόταση θέσεων σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για όλους τους σπουδαστές
 • Παροχή σημειώσεων και εκπαιδευτικό υλικό που συνεχώς ανανεώνεται.
 • Δυνατότητα αναβάθμισης πτυχίου

Τα μαθήματα υλοποιούνται από άριστα καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες του είδους.

 

 1. Θερμοκήπια
 2. Εξοπλισμός Θρμοκηπίων
 3. Γεωργική Τεχνική I
 4. Γεωργική Τεχνική II
 5. Γενική Φυτοτεχνία
 6. Καλλιέργειες Θερμοκηπίου
 7. Υδροπονικές Καλλιέργειες
 8. Εδαφολογία
 9. Φυτοπροστασία
 10. Γεωργική Οικονομία
 11. Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας – Προστασία Περιβάλλοντος

Το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθεί το ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ διακρίνεται σε θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος.

Διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας για τα θεωρητικά μαθήματα, εργαστήρια Η/Υ και αίθουσες παρουσιάσεων.

Μεγάλο ποσοστό των εργαστηριακών μαθημάτων διενεργούνται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις οι οποίες χρησιμοποιούν τις πιο σύγχρονες μεθόδους. Το πρόγραμμα σπουδών ακολουθείται με συνέπεια και πραγματοποιούνται προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις καθόλη την διάρκεια της φοίτησης , από την αρχή των σπουδών έως την πρακτική εξάσκηση. Οι επισκέψεις γίνονται υπό την εποπτεία πάντα των καθηγητών και διενεργούνται με σκοπό να εμπλουτιστούν οι γνώσεις του σπουδαστή πάνω σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Προτεραιότητα μας να διασφαλίσουμε ένα σίγουρο και γεμάτο επιτυχίες μέλλον για εσάς!

Κατά την διάρκεια της πρακτικής μεριμνούμε να έρθουν οι σπουδαστές σε επαφή με την αγορά εργασίας με τρόπο αποτελεσματικό. Οι επιχειρήσεις στις οποίες εξασκούνται οι καταρτιζόμενοί μας είναι υγιείς και κερδοφόρες. Σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε την πρακτική άσκηση σε θέση εργασίας!

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Θεσσαλονίκης 1,
Κατερίνη 60 100

Σπουδές ως Τεχνικός Θερμοκηπίων

O «Τεχνικός θερμοκηπίων και καλλιεργειών υπό κάλυψη»  αποκτά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, καθώς μπορεί να στηρίξει μια σειρά παραγωγικών δραστηριοτήτων στον τομέα των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και καλλιεργειών υπό κάλυψη, αλλά και να συμβάλει στην εγκατάσταση νέων θερμοκηπίων ή τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων εγκαταστάσεων που θα βασίζεται σε λειτουργικό σχεδιασμό με στόχο τον ορθολογικό έλεγχο του κλίματος. Μπορεί να αναλαμβάνει το συνολικό κύκλο φροντίδας των καλλιεργειών, την ανάπτυξη των φυτών, τη συγκομιδή, τη διαλογή, τη συσκευασία και την τήρηση των καλλιεργητικών αρχείων και να ελέγχει και να ρυθμίζει τα συστήματα αυτοματισμού και λειτουργίας, που χρησιμοποιούνται στις θερµοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Πως να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας?

Εκδλώστε το ενδιαφέρον σας χωρίς καμία δέσμευση! Επιλέξτε τον τομέα των Σπουδών που σας ενδιαφέρει, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και γράψτε αν θέλετε και κάποιο μήνυμα.

Αφού στείλετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος σας, εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας βοηθήσουμε σε τυχόν απορίες και να πραγματοποιήσετε μετά την εγγραφή σας στις σπουδές που επιλέξατε.

Μετά την επικοινωνία μας και την τελική σας απόφαση θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις σπουδές σας στο Ι.Ε.Κ Λυδία! Έρχεσαι μαθητής… Φεύγεις επαγγελματίας!!

φορμα

Είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα της μελλοντικής σας καριέρα;