fbpx
Ι.Ι.Ε.Κ. | Κ.Ε.Κ | Κ.Δ.Α.Π
Εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών του ΙΙΕΚ ΛΥΔΙΑ στο «Κτήμα Κούρτη». Μια από τις πιο πετυχημένες μονάδες οινοπαραγωγής της Πιερίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Πέμπτη 19 Μαΐου οι σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ. ΛΥΔΙΑ στο πλαίσιο του μαθήματος της Οινολογίας. 🍇
Πιο συγκεκριμένα, οι σπουδαστές των ειδικοτήτων «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)» και «Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κτήμα Κούρτη «Οινόβιον» στη Ράχη Πιερίας, όπου ενημερώθηκαν για όλη τη γραμμή παραγωγής των εκλεκτών οίνων του Κτήματος και δοκίμασαν τα πολυβραβευμένα τους κρασιά.
🍷Η επίσκεψη αυτή ήταν πραγματικά μια εκπαιδευτική εμπειρία βιωματικού χαρακτήρα για τους σπουδαστές του ΙΕΚ στα Τουριστικά Επαγγέλματα. Ο ιδιοκτήτης του Οινοποιείου κ.Αποστόλης Κούρτης ξενάγησε τους σπουδαστές, τον Εκπαιδευτή τους κ. Βασίλειο Δήμου, τον Υποδιευθυντή του Εκπαιδευτικού Φορέα ΛΥΔΙΑ κ. Βασίλη Καπετανάκη και τη Διευθύντρια κα Διονυσία Χατζηχηδίρογλου στους χώρους παραγωγής και εμφιάλωσης, ανέλυσε τις καλλιεργητικές πρακτικές που ακολουθούνται, τη διαδικασία οινοποίησης, αλλά και τις ενέργειες προώθησης των προϊόντων του στην εγχώρια, αλλά και σε διεθνείς αγορές. Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αντιπροσωπευτικά κρασιά του Κτήματος και να μάθουν από την τεχνογνωσία και την εμπειρία του κ.Κούρτη τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν ένα κρασί υψηλής ποιότητας.
Η επίσκεψη περιελάμβανε και ξενάγηση στον αμπελώνα, όπου οι σπουδαστές πληροφορήθηκαν για τις ποικιλίες του αμπελιού, τις διαδικασίες συντήρησης και ανάπτυξης των αμπελιών, τις μεθόδους τις οποίες ακολουθούν γενικά οι αμπελοκαλλιεργητές καθώς και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτές και η Διεύθυνση του ΙΙΕΚ ΛΥΔΙΑ
εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον κ. Αποστόλη Κούρτη για τη φιλοξενία και τη λεπτομερή ξενάγηση. Ο Εκπαιδευτικός Φορέας ΛΥΔΙΑ, φροντίζοντας για τη συνεχή εξέλιξη και επιμόρφωση των σπουδαστών του θα συνεχίζει να διοργανώνει συνεχώς, κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, στοχευμένες δράσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια