fbpx
Ι.Ι.Ε.Κ. | Κ.Ε.Κ | Κ.Δ.Α.Π
Category Uncategorized
Με κινητήρια δύναμη την αγάπη του για τη Νοηματική Γλώσσα, έχει ως στόχο να κάνει γνωστή σε όποιον το επιθυμεί τόσο την εσωτερική της ομορφιά, λόγω σύνταξης και συνδυασμού νοημάτων, όσο και της εξωτερική της, λόγω της έκφρασης του προσώπου και της κίνησης. Ο σχεδιασμός ολοκληρωμένων προγραμμάτων διδασκαλίας με πραγματικούς και εφικτούς στόχους, οι απλές και κατανοητές πρακτικές και η συνεργασία με έμπειρους δασκάλους δημιουργούν ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές μας , το οποίο στοχεύει στο να καλύψει τις επικοινωνιακές τους ανάγκες αλλά και να του εξασφαλίσει υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις πιστοποίησης.

 

Η εκμάθηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας πραγματοποιείται σε 4 επίπεδα (Α’, Β΄, Γ΄, Δ΄).

8 ώρες την εβδομάδα και διάρκεια 4 μήνες (Νοέμβριο έως Μάρτιο, Μάρτιο έως Ιούνιο, Ιούλιο έως Οκτώβριο)

 

Σε κάθε επίπεδο οι μαθητές διδάσκονται συγκεκριμένες ενότητες και εξασκούνται σε αυτές με τελικό σκοπό την εμπέδωση και την βελτίωση της απόδοσής τους.

Εν συντομία σας αναφέρουμε τη βασική ύλη κάθε επιπέδου:

Α’ επίπεδο : Απόκτηση βασικών δεξιοτήτων χρήσης της Ε.Ν.Γ. όπως εκμάθηση απλών εννοιών, ρημάτων, χαιρετισμών, λέξεων καθημερινότητας. Δίνεται βαρύτητα στη δομή της γλώσσας και στη χρήση των ταξινομητών.

Β’ επίπεδο : Περιγραφή χώρων και προσώπων, απόδοση άρθρων και ιστοριών στη νοηματική, μαθήματα έκφρασης και εκπαίδευση για τη ζωή και τη δράση της κοινότητας και της κουλτούρας των Κωφών.

Γ’ επίπεδο : Απόδοση κειμένων σε Ε.Ν.Γ. και πλούσια περιγραφή εικόνων με βαρύτητα στα ιδιώματα της γλώσσας, κατανόηση βιντεοιστοριών.

Δ’ επίπεδο : Εμβάθυνση στην γλώσσα και στα ιδιαίτερα στοιχεία της Ε.Ν.Γ.

 

– προετοιμασία για τις εξετάσεις επάρκειας.

Στο τέλος κάθε επιπέδου γίνεται μια συνολική αξιολόγηση όπου ανάλογα με την απόδοση μπορεί κάποιος να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο ή να χρειαστεί να παρακολουθήσει επιπλέον ώρες μαθημάτων εντελώς δωρεάν.

Με την ολοκλήρωση κάθε επιπέδου χορηγείται βεβαίωση στην οποία πιστοποιείται η παρακολούθηση των 120 ωρών διδασκαλίας Ε.Ν.Γ που απαιτούνται για κάθε επίπεδο.

  • Κόστος πρώτου επιπέδου 350€ διάρκεια 4 μήνες