ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Σπούδασε τώρα το επάγγελμα του «Αρτοποιού – Ζαχαροπλάστη» και προετοίμασε τον εαυτό σου για ένα λαμπρό μέλλον γεμάτο προκλήσεις που θα σε οδηγήσουν στην κορυφή της γαστρονομίας. Ο επαγγελματίας Αρτοποιός-Ζαχαροπλάστης ασχολείται με την παρασκευή άρτου, αρτοσκευασμάτων, γλυκών και εδεσμάτων κάθε είδους και μορφής, οργανώνει την παραγωγή τους στις αναγκαίες ποσότητες, σύμφωνα με τους αγορανομικούς και υγειονομικούς κανόνες. Γίνε και εσύ ο επόμενος Baker – Pastry Chef, πρόσφερε επιτυχίες στον εαυτό σου και ανέδειξε τα προσόντα σου μέσα από την φαντασία. Η ανάγκη του κλάδου είναι επιτακτική και εμείς θα σταθούμε δίπλα  σου ως αρωγός στα όνειρά σου δίνοντάς σου αναγνωρισμένο δίπλωμα με την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ!

  • 2 Χρόνια
  • Έναρξη Εξαμήνου: Φεβρ, Οκτ

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να εργαστούν σε:

  • Ζαχαροπλαστεία
  • Φούρνους
  • Ξενοδοχεία
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Νοσοκομεία (ιδιωτικά και δημόσια)
  • Σχολεία & παιδικούς σταθμούς
  • Camping – Κατασκηνώσεις
  • Εταιρείες Catering
  • Εταιρείες τροφίμων
  • Εταιρείες παροχής διαιτολογικών προτάσεων και γευμάτων
  • και ως ελεύθεροι επαγγελματίες με τη δική τους επιχείρηση
  • Ο εκπαιδευόμενος αποκτά γνώσεις στον τομέα της Γαστρονομίας και Υψηλό επίπεδο σπουδών με υψηλές αμοιβές
  • Οι εκπαιδευτές μας είναι καταξιωμένοι σεφ, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες με χρόνια επαγγελματική εμπειρία στο χώρο
  • Δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων καθώς και συμμετοχή σε συνέδρια και διαγωνισμούς
  • Διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση με δυνατότητα εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό
  • Οι βεβαιώσεις του Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ υπό την αιγίδα του Υπουργείου παιδείας είναι ισότιμες των δημοσίων
  • Δυνατότητα Πρακτικής άσκησης και πρόταση θέσεων σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για όλους τους σπουδαστές στον κλάδο της γαστρονομίας, φιλοξενίας και εστίασης
  • Δυνατότητα αναβάθμισης πτυχίου

Τα μαθήματα υλοποιούνται από άριστα καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες του είδους.

  • Αρτοποιητική Τέχνη
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Αρχές Οικονομικής
  • Γαλλικά 
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας – HACCP
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Διαιτητική
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Επαγγέλματος
  • Αγγλικά
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα  
  •  
  • Το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθεί το ΙΙΕΚ ΛΥΔΙΑ διακρίνεται σε θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος.
  • Διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και σύγχρονο εξοπλισμό για τα θεωρητικά μαθήματα, εργαστήρια Η/Υ με αίθουσες παρουσιάσεων και ειδικά διαμορφωμένα τμήματα με υψηλές προδιαγραφές.
  • Το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαστηριακών μαθημάτων διενεργείται σε συνεργασία με σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας,  επαγγελματικές κουζίνες και ξενοδοχεία παρέχοντας στον σπουδαστή ολοκληρωμένη εκπαίδευση.
  • Το πρόγραμμα σπουδών ακολουθείται με συνέπεια και πραγματοποιούνται προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις καθόλη την διάρκεια της φοίτησης , από την αρχή των σπουδών έως την πρακτική εξάσκηση. Οι επισκέψεις γίνονται υπό την εποπτεία πάντα των καθηγητών και διενεργούνται με σκοπό να εμπλουτιστούν οι γνώσεις του σπουδαστή σε καινοτόμους και οργανωμένους χώρους του κλάδου.

Κατά την διάρκεια της πρακτικής μεριμνούμε να έρθουν οι σπουδαστές σε επαφή με την αγορά εργασίας με τρόπο αποτελεσματικό. Οι επιχειρήσεις στις οποίες εξασκούνται οι καταρτιζόμενοί μας είναι υγιείς και κερδοφόρες. Σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε την πρακτική άσκηση σε θέση εργασίας!

Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος


Έχετε περισσότερες ερωτήσεις;


Διαβάστε τα FAQ

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Θεσσαλονίκης 1,
Κατερίνη 60 100

Σπουδές Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας

Τα επαγγελματικά προσόντα που αποκτά ο απόφοιτος της εν λόγω ειδικότητας σύμφωνα με το σχετικό περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ στο οποίο αντιστοιχεί η ειδικότητα συνίστανται στα ακόλουθα:

  1. Παρασκευή άρτου, αρτοπαρασκευμάτων, αρτοσκευμάτων

– Παρασκευή ζύμης

– Μορφοποίηση

– Έμψηση

  1. Παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής με βάση το αλεύρι

– Παρασκευή ζύμης

– Μορφοποίηση – φυλλοποίηση

 – Έμψηση

  1. Παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής με βάση τη ζάχαρη, τη σοκολάτα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα κ.α.

-Δημιουργία μειγμάτων κάθε είδους με βάση τις παραπάνω πρώτες και βοηθητικές ύλες

-Φορμάρισμα τους σε διάφορα μεγέθη και σχήματα

-Διακόσμηση κάθε παρασκευάσματος

  1. Οργάνωση και διαχείριση του αρτοποιείου – ζαχαροπλαστείου

– Οικονομική διαχείριση

– Οργάνωση της αποθήκης και διαχείριση των αποθεμάτων

 – Διαχείριση κεφαλαίου (υλικού και άυλου)

Πως να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας?

  • Φόρμα

Εκδλώστε το ενδιαφέρον σας χωρίς καμία δέσμευση! Επιλέξτε τον τομέα των Σπουδών που σας ενδιαφέρει, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και γράψτε αν θέλετε και κάποιο μήνυμα.

  • Επικοινωνούμε

Αφού στείλετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος σας, εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας βοηθήσουμε σε τυχόν απορίες και να πραγματοποιήσετε μετά την εγγραφή σας στις σπουδές που επιλέξατε.

  • Είστε έτοιμοι!

Μετά την επικοινωνία μας και την τελική σας απόφαση θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις σπουδές σας στο Ι.Ε.Κ Λυδία! Έρχεσαι μαθητής… Φεύγεις επαγγελματίας!!

φορμα

Είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα της μελλοντικής σας καριέρα;


Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος


Περισσότερα στα FAQ


Επικοινωνία