ΚΔΑΠ Λυδία

Αθλητικές Δραστηριότητες

Χαρούμενα παιδιά... Ευτυχισμένες μανούλες!!

Αθλητικές Δραστηριότητες

Pilates

Μέσω του Pilates kids τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν επίγνωση του σώματός τους , να μάθουν να κινούνται αποτελεσματικά και να έχουν καλύτερο έλεγχο του σώματός τους. Ο καλύτερος έλεγχος του μυϊκού συστήματός τους , τους επιτρέπει να εκτελούν δραστηριότητες που είχαν βρεθεί σε δύσκολη θέση στο παρελθόν. Επιπλέον, τα παιδιά χαλαρώνουν από την διανοητική πίεση της σχολικής ημέρας και ενισχύεται η ευλυγισία ή πολλές φορές σε περιπτώσεις μυοσκελετικών προβλημάτων, έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα!!!

Yoga

Βοηθάει τα παιδιά να γυμναστούν σωματικά και να κρατήσουν δυνατό και εύκαμπτο το σώμα τους. Η προσχολική ηλικία είναι η κατάλληλη περίοδος για να καλλιεργούμε στα παιδιά την πειθαρχία και παράλληλα να αναπτύξουμε την δημιουργικότητά του. Η yoga στην ηλικία αυτή γίνεται με την μορφή παιχνιδιού και όχι μαθήματος.  Ήδη από την ηλικία των 8 ετών και μετά η γιόγκα για παιδιά αρχίζει να παίρνει την μορφή μαθήματος. Η αναπνοή , η συγκέντρωση,  έλεγχος , η ροή και η ακρίβεια είναι οι αρχές της τεχνικής ενός μαθήματος yoga! Η σωστή στάση και η ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης είναι και ο στόχος.

Zumba

Είναι επίσης και ψυχαγωγικό είδος άσκησης! Περιλαμβάνει κινήσεις χορευτικές και έχει τα οφέλη του αερόμπικ. Η διαφορά τους είναι ότι το αερόμπικ έχει γυμναστικές ασκήσεις ενώ η ζούμπα είναι διασκεδαστικός χορός!

Aerobic Kids

Η παιδική αεροβική περιλαμβάνει γυμναστικές ασκήσεις , κινήσεις χορού και στοιχεία γυμναστικής! Η εκτέλεση μιας σειράς κινήσεων σε μορφή χορού βοηθά τον συντονισμό των κινήσεων των παιδιών με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αντοχή, ο συγχρονισμός, η ισορροπία, η συγκέντρωση και ο έλεγχος του σώματος. Τα παιδιά από την ηλικία των τεσσάρων μαθαίνουν το σώμα τους και τις λειτουργίες τους καθώς και την έκφραση των συναισθημάτων. Τέλος, βελτιώνεται η φυσική τους κατάσταση, μαθαίνουν να ομαδοποιούνται και να συνεργάζονται!

“Βελτιώνει την αντοχή και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού. Προκαλεί ευεξία και ευφορία, λόγω εκκρίσεων νευροορμόνων όπως είναι οι ενδορφίνες!”

Τένις - Μπάσκετ - Βόλεϊ - Χάντμπολ - Πινγκ-Πονγκ

Το τένις θεωρείται κορυφαίο σπορ για την πλήρη ανάπτυξη του νου,  του σώματος και της προσωπικότητας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με αυτό το υπέροχο άθλημα με απώτερο σκοπό να το γνωρίσουν, να το αγαπήσουν και να ασχοληθούν με αυτό στις εν συνεχεία δραστηριότητές τους. Η επαφή με την μπάλα και την ρακέτα γίνεται με την μορφή παιχνιδιών καθώς και η εκμάθηση της τεχνικής. Σημαντικός στόχος μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αθλήματα του μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και πινγκ-πονγκ. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την εκμάθηση ασκήσεων και παιχνιδιού να αγαπήσουν τα αθλήματα αυτά και να ασχοληθούν περαιτέρω με αυτά.

Muay Thai

Η Ταϊλάνδέζικη πυγμαχία είναι μαχητική πολεμική τέχνη με καταγωγή από την Ταϊλάνδη! Είναι η Τέχνη των οχτώ Άκρων, αξιοποιεί το ίδιο όμορφα τα χέρια, τους αγκώνες, τα γόνατα και τα πόδια. Η εξάσκηση του μυαλού, σώματος και πνεύματος δίνει στους ασκούμενους το θάρρος και την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Από την ηλικία των 5 ετών τα παιδιά μαθαίνουν την τεχνική έτσι ώστε κατά την ενηλικίωσή τους να έχουν τελειοποιήσει τον έλεγχο των κινήσεων και να μπορούν να αυτοαμύνονται. Αυξάνει την φυσική κατάσταση, την ευλυγισία, την αλτικότητα και την δύναμη με το τρέξιμο. Τα παιδιά εξασκούνται, χτίζουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και ανακαλύπτουν την εσωτερική δύναμή τους, πειθαρχούν στα συναισθήματα, μαθαίνουν τον σεβασμό προς τους συναθλητές τους και τον δάσκαλό τους. Είναι ένα υπέροχο μάθημα αυτοάμυνας που σκληραγωγεί και ταυτόχρονα ψυχαγωγεί τα παιδιά!

Μοντέρνος χορός

Η δραστηριότητα αυτή συνδυάζει στοιχεία από πολλά είδη χορού όπως hip-hop , jazz και σύγχρονο χορό. Είναι έντονος δυναμικός χορός που βοηθά τα παιδιά να εκτονωθούν, να εκφραστούν να αφεθούν και να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους και την μουσικο-κινητικότητα  τους καθώς κυρίως βασίζεται σε εκμάθηση χορογραφικών!

“Δυναμικός χορός που βοηθάει τους μαθητές να διασκεδάσουν, να εκτονωθούν και να εκφραστούν!”

Θεατρικό παιχνίδι

Τα παιδιά λατρεύουν το παιχνίδι και το θέατρο καθώς προσφέρει διασκέδαση και ευκαιρία για δημιουργικό παιχνίδι. Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι τα παιδιά μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους  αλλά και να βρουν την δική τους θέση μέσα σε αυτόν. Τα παιδιά μέσα από μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα διήγημα, μια παράδοση καλούνται μέσα από τους ρόλους που τους δίνονται, να συζητήσουν και να εκφραστούν. Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας ευχάριστος τρόπος έκφρασης και δημιουργίας για τα παιδιά και μια ευκαιρία απασχόλησης προκειμένου να μην καταφεύγουν στην εύκολη λύση της τηλεόραση και του ίντερνετ.

Ανάπτυξη Δεξιοτήτων
90%
Πειθαρχία
97%
Ομαδικότητα
100%

Στόχος των αθλητικών δραστηριοτήτων μας, είναι η ομαδικότητα η ευγένεια , η πειθαρχία, η εναρμόνιση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων. Ο αθλητισμός είναι ζωή και ψυχική και σωματική ευεξία «Νους Υγιής εν Σώματι Υγιεί»

φορμα