Με Πιστοποίηση CPB

Ένα από τα πιο διαδεδομένα επαγγέλματα του κλάδου του τουρισμού είναι πλέον και αυτό του barista, του ανθρώπου που δουλεύει πίσω από το μπάρ σύμφωνα με την πιστή μετάφραση της ιταλικής  λέξης. Στην Ελλάδα του σήμερα ο καφές έχει γίνει αναμφίβολα τρόπος συνήθειας, κομμάτι της καθημερινότητας, η παρέα και η παρηγοριά μας . Και ποιος θα αντιστεκόταν σε μία αχνιστή κούπα ζεστού παραδοσιακού καφέ ένα κρύο πρωινό του χειμώνα ή στη δροσιά ενός παγωμένου freddo στο λιοπύρι του καλοκαιριού. Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή από τις πρώτες χώρες σε κατανάλωση καφέ στην Ευρώπη αγγίζοντας  τα 5 κιλά και άνω ανά άτομο μέσα στο χρόνο κάτι που έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη του τομέα καφεστίασης και στην οικονομία της χώρας κατ΄επέκταση.


Εκδήλωση Ενδιαφέροντος


Με βεβαίωση παρακολούθησης: 190€

Συν πιστοποίηση της ACTA(CPB)  με 150€ επιπλέον

Γίνε Επαγγελματίας Barista

Στόχος του σεμιναρίου είναι ο υποψήφιος barista να αποκτήσει όλα εκείνα τα εφόδια τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο που θα του προσφέρουν την πολυπόθητη πιστοποιημένη επαγγελματική ιδιότητα. Οι υποψήφιοι δύνανται να κατανοήσουν  τη διαδικασία σωστού κοψίματος και παρασκευής των ροφημάτων ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν το τέλειο φλιτζάνι καφέ στους πελάτες και να δημιουργήσουν κάθε είδους παραγγελία που θα τους ζητηθεί.

Το σεμινάριο απευθύνεται  σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τα μυστικά του καφέ, τόσο σε αρχάριους όσο και σε εξειδικευμένους barista  που θέλουν απλά να εξελίξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα.

Στο τέλος του εν λόγω σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν την επαγγελματική μηχανή espresso,να τη συντηρούν, να την καθαρίζουν για να έχουν την βέλτιστη απόδοση καφέ. Θα μάθουν  πώς να κόβουν τον καφέ με το δοσομετρικό μύλο κοπής ,θα εξειδικευτούν σε όλα τα ροφήματα, στην παραγωγή αφρόγαλου και θα γνωρίσουν διαφορετικές τεχνικές παρασκευής καφέ.

φορμα


Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος