Σεμινάριο Bartender

Με Πιστοποίηση CPB

Το ΚΕΚ ΛΥΔΙΑ , πραγματοποιεί σεμινάρια basic knowledge for bartenders. Σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και σε ολιγομελή τμήματα οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στην κινησιολογία του barman, θα μάθουν πώς να παρασκευάζουν τα βασικά ποτά και cocktails, τη σωστή εξυπηρέτηση πελατών, την αντιμετώπιση προβλημάτων και τις τακτικές πώλησης και οργάνωσης του προσωπικού.

Κόστος Συμμετοχής: 350€

Συν πιστοποίηση της ACTA(CPB)  με 150€ επιπλέον
Διάρκεια: 30ώρες

Γίνε Επαγγελματίας Bartender

Η έννοια του Barman ως επάγγελμα ουσιαστικά γεννιέται μετά την λήξη της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική το 1933. Μέχρι τότε τα κρυφά Bar  ήταν εκείνα που σέρβιραν το αλκοόλ και δημιουργούσαν ένα ρεύμα και μια φιλοσοφία η οποία συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Το bartending πλέον δεν είναι μια απλή ανάμειξη αλκοολούχων ποτών, το bartending έχει αναχθεί σε τέχνη, ειδικά στην Ελλάδα με τα αναρίθμητα Bar, όλων των ειδών. Η ανάγκη αυτή, της εξέλιξης στην Ελλάδα, έχει οδηγήσει τους καταξιωμένους μας επαγγελματίες σε πολλές διακρίσεις και συμμετοχές σε εγχώριους, Ευρωπαϊκούς ακόμα και Παγκόσμιους διαγωνισμούς και ανοίγει θέσεις εργασίας στα bar εντός των πόλεων, στα Bar των ξενοδοχείων αλλά και των νησιών μας, που πολλοί επιλέγουν να εργαστούν για καλοκαιρινή σεζόν.

Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να εργαστούν στο χώρο του bartending χωρίς να έχουν εμπειρία στο αντικείμενο. Σε ήδη επαγγελματίες που θέλουν να εξειδικευτούν σε διαφόρων ειδών cocktail αλλά και στις τεχνικές παρασκευής τους, πιστοποιώντας παράλληλα και τις γνώσεις τους. Τέλος άτομα που θέλουν να εξασκήσουν την τέχνη του bartending σαν χόμπι.

Πρόγρα μμα

Γνωριμία με τους μαθητές
Aπαραίτητες γενικές γνώσης

Ιστορία του Cocktail
Εργαλεία του bartender

Κλασικά Cocktail
Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε τα κλασικά Cocktail ;

Homemade σιρόπια
Homemade πουρεδες-αφροί

Διαχείριση προϊόντων
Σεταρισμα bar

Πάγος
Ποτήρια

Φιλοξενία
Cocktail party